уторак, 6. јун 2017.

Osvešćenje isposnice Svetog Zosima u manastiru Tumane kod Golupca i čin ...



Објављено је 30.05.2017.
Osvešćenju obnovljene isposnice Svetog Zosima u manastiru Tumane kod Golupca i svečanom činu kanonizacije Svetog Jakova u nedelju prisustvovalo je hiljade vernika iz svih krajeva Srbije .

U znak velike blagodarnosti zahvalnice su dodeljene su Bogoljubu J. Kariću, Karić Fondaciji i kompaniji "BK Tesla".

"Porodici Karić zahvalnica je uručena i jer su pomogli da se izda knjižica o životu i čudima Svetog Zosima, koja je odštampana pre desetak dana", objašnjava iguman Dimitrije.

Dragomir J. Karić istakao je primajući zahvalnicu i medalju da će porodica Karić nastaviti da pomaže manastir Tumane i ostale srpske svetinje.

"Stara je priča da ko god našoj crkvi i bogu daje, njemu se višestruko vraća. Naš brat, Sreten Karić, koji se nedavno upokojio takođe je bio jedan od velikih donatora svih manastira. Jedna crkva kojoj je mnogo pomogao inicirala je da ulica u Nikoziji ponese njegovo ime ili ime braća Karić. Sreten je tada rekao: "Ne, neka se ta ulica zove Srbija". Srbija je država sa velikom istorijom i bogatstvom, što potvrđuje i ovaj manastir. Zato pozivam srpsku pravoslavnu braću i sve dobre ljude, da kad god i koliko god mogu pomažu srpske svetinje, jer to je naš dug prema istoriji, a još veći prema pokolenjima“, rekao je Karić koji je starešini manastira Tumane, igumanu Dimitriju, u znak zahvalnosti na gostoprimstvu poklonio knjigu "Srbija" autora Vladimira Karića.

Нема коментара:

Постави коментар